Pár szó a HylaFAX-ról:

A HylaFAX faxszerver ideális megoldást nyújt nagy mennyiségû fax elektronikus úton való olcsó és megbízható kezeléséhez, tárolásához. A küldött és fogadott faxok a HylaFAX szerveren digitálisan kerülnek tárolásra. A faxok nem kallódnak el és bármikor újra kinyomtathatóak. A HylaFAX rendszer kliens-szerver kialakítású, melynek előnye, hogy a faxvonalat a szerver géphez kapcsolva, a hálózat bármely gépérõl elérhetõvé válik a faxok fogadása és küldése.

Terhelhetőség:

A HylaFAX képes lekezelni napi több ezer beérkező faxot is. Referenciáink között található olyan cég, ahol 6 faxvonalon, havi 6-7000 fax fogadása történik.

Gyakorlati megvalósítás:

A faxok küldése nagyon egyszerű, a küldendő dokumentumot egy speciális nyomtatóra kell "kinyomtatni". A speciális nyomtatóra kinyomtatott dokumentumok természetesen nem nyomtatódnak ki papírra, hanem a megadott faxszámra elküldésre kerülnek. Mivel, szinte minden alkalmazásból lehetõségünk van nyomtatásra, bármilyen dokumentumot könnyedén, pár gombnyomással elfaxolhatunk. Küldésre használhatjuk a WHFC kliensprogramot is. Az elküldött faxokról a küldõ e-mailben kap visszaigazolást.

A faxok fogadásakor több lehetõségünk van a faxok megjelenítésére. Az igényektõl függõen, lehetõség van a fax automatikus kinyomtatására, a küldõ és a faxvonal függvényében más és más nyomtatóra. Lehetõségünk van a fax e-mailben való továbbítására is, természetesen itt is a küldõ és a faxvonal függvényében más és más címet határozhatunk meg. Igény szerint megoldható továbbá a kinyomtatott faxokon iktatószám feltüntetésére.

Elõnyök a hagyományos faxolással szemben:

Hátrányok

Bővebben a HylaFax.hu honlapon olvashat a rendszerről.