Domain regisztráció

Domain: Önálló Internet tartomány, az Internet címek egy halmazához neveket rendelő adatbázis.
Domain név: Alfanumerikus karakterekből álló műszaki azonosító, amelyet elsősorban a könnyebb megjegyezhetősége miatt az internetes kommunikációhoz nélkülözhetetlen Internet címek helyett használnak.
Felső szintű domain: Közvetlenül az internetes domain rendszer gyökerében delegált .hu domain.
Forrás: ISZT

Vállaljuk domain nevek regisztrációs ügyintézését.
A .HU végződés mellett természetesen .COM, .NET, .ORG, .INFO, .BIZ, .WS, .CC, .TV, .NAME, .AT, .DE, .US, .RO nevekét is.

.HU domain regisztráció

A regisztrációt a "DOMAINREGISZTRÁCIÓS SZABÁLYZAT" szerint végezzük.
A domain regisztrációkat Társaságunk kizárólag a Megrendelő javára végzi (a Megrendelő lesz a domain igénylője/tulajdonosa), ezért a regisztrációhoz elegedhetetlenül szükséges az táblázatban szereplő adatok és mellékletek (okmányok) csatolása az aláírt megrendelőlappal együtt.
A faxon, e-mailben vagy postai úton kapott anyagok alapján visszaküldjük Önnek a kitöltött domain-igénylőlapot, amelyet aláírás után faxon vagy e-mailben kérünk visszaküldeni. A regisztráció az aláírt igénylőlap és a mellékletek kézhezvételétől számított 12-72 órán belül elindul.
A .hu domain regisztrációk esetében lehetőség van ún. prioritásos domain regisztrációra, amely alapja lehet cégnév, védjegy, földrajzi hely. Ebben az esetben a általában gyorsabb a regisztráció, mert nem kell a domaint 2 hétig várólistán parkoltatni, de így is 1-3 munkanapot igénybe vesz. A nem prioritásos igények átfutási ideje kb. 3 hét.

szükséges adatok, iratok

Domainek átköltöztetése (regisztrátor váltás, igénylő váltás)

Amennyi ben Ön meglévő domain nevét kívánja szerverünkre átköltöztetni, gyakorlatilag az igényléssel azonos dokumentumokra van szükség.
Fontos azonban két dolgot kiemelni: a költözés DNS szerver beállítás függvényében az aláírt igénylőlap beadást követő 2-72 órán belül megtörténik, ezért a meglévő honlapot szerverünkre legkésőbb az igényléssel egyidejűleg érdemes feltölteni illetve a használt e-mail címeket létrehozni. Ezek hiányában a honlap és a levelezés átmenetileg szünetelhet!

Amennyiben az áthozni kívánt domain név nem az Ön tulajdona, szükség van a korábbi tulajdonos lemondó nyilatkozatára is - EREDETIBEN továbbá a lemondó cég cégirataira (cégbírósági végzés, aláírási címpéldány) vagy magánszemély esetén nyilatkozatra (RTF) is.
Több domain egyidejű átköltöztetése esetén kérje egyedi ajánlatunkat!

Egyéb domain regisztráció

A .eu .com .net stb. nevek regisztrációja általában on-line történik 2 hetes várólista nélkül, ezért sok esetben az igénylés néhány órán belül teljesül.